Milan (*1981) je rodilý třinečák, v současnosti na volné noze jako vývojář mobilních aplikací pro mobilní zařízení běžící na systému Android. Možná některou z mobilních apek, ve které měl prsty, používáte. 😉

Je absolventem naší Třinecké obchodní akademie v oboru ekonomie, odkud v roce 2000 zamířil na studia do Brna na Fakultu informatiky Masarykovy univerzity, kde v roce 2005 úspěšně promoval v magisterském programu aplikované informatiky. V Brně pracoval do roku 2017, ale srdcem stále žil v Třinci. V roce 2017 se rozhodl pracovat sám na sebe a jeho pracovištěm se stal zejména pracovní stůl doma v Třinci, tam kde je nejblíže své ženě a synovi.

Jeho doménou je IT a Smart City, ale rád rozšiřuje své obzory i v ostatních netechnických oblastech. Vadí mu, když se hledají důvody, proč něco nejde, než způsoby jak by to šlo. Za desítky let působení staronového vedení města pociťuje silně jakousi zkostnatělost a neochotu dělat ve městě věci lépe, zatímco je vše lakováno na růžovo ve všech médiích, na které má město vliv. Má pocit, že současné obrovské příkopy mezi vedením města a opozicí, včetně občanů s opozičním názorem, jsou kontraproduktivní a magistrát se před občany uzavírá stále více za své neprostupné hradby. I ten, kdo se odváží kroky města věcně a slušně kritizovat, se stává třídním nepřítelem.

Milan by rád ve městě prosazoval zejména obecnou otevřenost, transparentnost a participaci, což považuje za základ k lepšímu fungování města a úspěšnému dosahování vytčených cílů ve prospěch města a lidí, kteří v něm žijí a nebo ho navštěvují.